Uppsala på nätet


Startsida, Uppsala på nätet
Gästbok, Uppsala på nätet
Länkar till andra sidor om Uppsala
Skicka e-post till Uppsala på nätet

Dragarbrunnsgatan och Dragarbrunnen
Staketet runt Flustret
Sprithandelsbolaget och Forumgallerian
Vandringsleden Gula stigen
Kandelabern
Kungsängsgatan 20-24
Brantings Torg och kvarteret Källan
Källparken och Trefaldighetskällan
Djurlivet i Linnéträdgården
Ringmuren på Domberget
Rundelsgränd Backmanska villan
Schefferus bibliotek
Spårvägen i Uppsala
Stora torget
Köttinspektionen Strandbodgatan 3
S:t Eriks Torg, Konsistoriehuset och Kungliga Vetenskapssocieteten
Bastionen Styrbiskop med Gunillaklockan
Arbetarinstitutet Fyrishall Svartbäcksgatan 32
Gravkapellet på Trädgårdsgatan 18
Uppsalapendeln tåg mellan Uppsala och Stockholm, länkar till tidtabell och priser
Uppsalas Klockor
Åmurarna
Pumphuset Östra Ågatan 91
Smått & Gott
Källförteckning

Uppsalapendeln, avstigningUppsalapendeln

Att hitta tidtabeller och prisinformation om Uppsalapendeln är inte lätt. Här länkar jag till sidor som kan vara till hjälp. Informationen är spridd bland de olika företagen/organisationerna och att hitta något vettigt är ett riktigt detektivarbete.

Det är beklagligt att de inte lyckats samla informationen på ett enkelt och överskådligt sätt för en av Sveriges största pendlarsträckor. Ifall någon av länkarna skulle bli inaktuell så vore jag tacksam för ett mail.

 • Tidtabell över alla avgångar i pdf-format hittar ni hos ResPlus. Gå till sidan och klicka på fliken Tidtabeller. Välj sedan tabell 51.
  http://www.resplus.se/

 • Tidtabeller finns på SJ:s hemsida. Även denna i pdf-format.
  http://www.sj.se/sj/jsp/polopoly.jsp?d=7343&a=77257&l=sv

 • Tidtabell i fickformat hittar ni hos TIM
  http://www.timinfo.se/info.asp?text=34

 • För att hitta priser på enkelbiljetter och pendlarkort måste man söka efter resa och fylla i antal resor. Detta hittar ni hos TIM. Det finns tyvärr ingen enkel lista.
  http://www.timinfo.se/planner.asp
  Kom ihåg vad ni betalt! Av någon kostig anledning vägrar SJ tala om vad korten kostat under året ifall ni behöver uppgifterna inför deklarationen.

 • Vill man reklamera något så skall man ta kontakt med SJ:s Kundtjänst. Ytterligare information och blanketter har SJ:s på sin hemsida. Titta under Resa med SJ - Resevillkor - Restidsgaranti eller använd deras sökfunktion och sök på ordet reklamera.
  http://www.sj.se/

 • Trafikinformation. Är tågen försenade idag eller inte? Detta hittar man hos Trafikverket på startsidan. SJ har en liknande sida med trafikinformation.
  http://www.trafikverket.se/

Uppsala bangård 1902Namnet Uppsalapendeln verkar vara vedertaget för tågtrafiken mellan Uppsala och Stockholm. Jag har inte hittat något som visar på att det skulle vara ett varumärke eller liknande så troligtvis är det kommet ur folkmun. Sträckan är en del av Ostkustbanan och den lilla extra kurvan ut till Arlanda heter naturligtvis Arlandabanan.

Här ser ni en bild på Uppsala bangård från 1902. På den tiden var stationen betydligt pampigare än vad den är idag. Banhallen revs någon gång runt 1910 och ersattes då med tre plattformstak. Det hade varit trevligt om de vackra tornen hade kunnat återuppstå tillsammans med det nya resecentrumet men så blir det naturligtvis inte. Däremot har man en ide om att bevarar någon del av de nuvarande plattformstaken genom att flytta detta till Lennakattens nya station i området. Hur det går får vi väl se 2011.Publicerad 2006

Copyright Uppsala på nätet